a

Wat is stress en wat kan je ertegen doen?

Iedereen is tegenwoordig maar druk en ervaart veel stress in het dagelijks leven. Maar wat is stress eigenlijk? Tegenwoordig heeft dit woord een negatieve lading gekregen maar stress is niet perse ongezond. Je zult een bepaalde mate van stress nodig hebben om goed te functioneren. Bijvoorbeeld een gezonde spanning voor een presentatie, bij een sollicitatie of voor een examen. Houdt stress echter langere tijd aan en begin je lichamelijke klachten te krijgen, is het tijd om er iets tegen te doen.

Lees meer

Waarom is wandelen zo goed voor je...

#jekanhet houd ervan om de natuur in te gaan. En dat is niet zonder reden. Wandelen in de natuur heeft namelijk veel benefits voor zowel je lichaam als geest. Wist je bijvoorbeeld dat wandelen beter is dan een uur intensief sporten? Dat kwam naar voren tijdens een onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Er zijn meer onderzoeken gedaan naar de benefits van wandelen in de natuur en ik zet deze graag voor je op een rij.

Lees meer

Lachen is een mooi medicijn

Humor is aanstekelijk. Het geluid van een groep mensen die gezamenlijk lachen is veel aanstekelijker dan een gaap, een hoest of een nies. Als lachen gedeeld word verbind het mensen en vergroot het hun geluk en hun persoonlijke relatie. Maar lachen is ook de trigger voor gezonde lichamelijke veranderingen. Zo versterkt humor en lachen je immuun systeem, en het boost je energie level, het vermindert pijn gevoelens en beschermd je tegen de negatieve invloeden van stress. Maar het beste van alle aspecten van dit “medicijn” is wel dat lachen volledig gratis is, plezierig en gemakkelijk in gebruik. In dit artikel kijken we naar de verschillende gezonde aspecten van lachen;

Lees meer