a

5 gewoontes voor een leuker en bewuster leven

Een gewoonte kun je op veel verschillende manieren omschrijven. Sommige gewoontes helpen je enorm. Zoals tandenpoetsen, douchen, gezond eten, bewegen en sporten. Maar er zijn vast ook wel patronen waar je minder blij mee bent, zoals te laat komen, altijd controle willen hebben, een snack voor het slapen gaan, noem het maar op. Een ‘goede’ gewoonte kan heel erg bijdragen aan een vrij en bewust leven, maar waar te beginnen? Hieronder deel ik vier gewoontes die mij een blij en vrij leven geven, die jij ook direct kunt toepassen. Mooi toch?

Lees meer

Volg jouw gevoel en leef in het nu. Hoe dan?

Steeds vaker geef ik het advies dat we meer bij ons eigen gevoel en in het moment moeten leven. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Herken je het bijvoorbeeld dat je in je hoofd vooral bezig bent met het plannen van alle dingen die vandaag nog gedaan ‘moeten’ worden of dat je gedachten steeds afdwalen naar die mooie vakantie van vorig jaar?

Lees meer

Wat is stress en wat kan je ertegen doen?

Iedereen is tegenwoordig maar druk en ervaart veel stress in het dagelijks leven. Maar wat is stress eigenlijk? Tegenwoordig heeft dit woord een negatieve lading gekregen maar stress is niet perse ongezond. Je zult een bepaalde mate van stress nodig hebben om goed te functioneren. Bijvoorbeeld een gezonde spanning voor een presentatie, bij een sollicitatie of voor een examen. Houdt stress echter langere tijd aan en begin je lichamelijke klachten te krijgen, is het tijd om er iets tegen te doen.

Lees meer

Daarom is wandelen zo goed voor je...

#jekanhet houd ervan om de natuur in te gaan. En dat is niet zonder reden. Wandelen in de natuur heeft namelijk veel benefits voor zowel je lichaam als geest. Wist je bijvoorbeeld dat wandelen beter is dan een uur intensief sporten? Dat kwam naar voren tijdens een onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Er zijn meer onderzoeken gedaan naar de benefits van wandelen in de natuur en ik zet deze graag voor je op een rij.

Lees meer

Lachen is een mooi medicijn

Humor is aanstekelijk. Het geluid van een groep mensen die gezamenlijk lachen is veel aanstekelijker dan een gaap, een hoest of een nies. Als lachen gedeeld word verbind het mensen en vergroot het hun geluk en hun persoonlijke relatie. Maar lachen is ook de trigger voor gezonde lichamelijke veranderingen. Zo versterkt humor en lachen je immuun systeem, en het boost je energie level, het vermindert pijn gevoelens en beschermd je tegen de negatieve invloeden van stress. Maar het beste van alle aspecten van dit “medicijn” is wel dat lachen volledig gratis is, plezierig en gemakkelijk in gebruik. In dit artikel kijken we naar de verschillende gezonde aspecten van lachen;

Lees meer